הבאנו לפניכם מאמר קצר אשר יוכל בהחלט לסייע לכם אם ברצונכם להתחיל בהליך של רישום עמותה. ההליך מתבצע באופן מעשי בגוף המוכר בשם "רשם העמותות". ההליך הוא למעשה פשוט למדי והשלבים הנכללים בו, במידה שאין מדובר במקרה יוצא דופן כוללים את הורדת הטפסים הרלוונטיים מהאינטרנט, תשלום האגרה ושליחתם של כל הטפסים הרלוונטיים אל רשם העמותות.

חשוב מאוד כי תקפידו על מילוי טופסי הבקשה באופן נכון וראוי על מנת למנוע סחבת מיותרת ובלתי הכרחית. במידה שלעמותה ישנו יותר ממייסד יחיד, יידרשו כל המייסדים לחתום על טופס הגשת הבקשה. במידה שלא ניתן להשיג את חתימתם של כל מייסדי העמותה (כמו במקרה שבו למשל אחד המייסדים אינו נמצא בארץ), ניתן כי עורך דין הממונה מטעם העמותה יחתום, בתוספת יפוי כח.

הגשת בקשה לרישום עמותה כרוכה בתשלום סמלי. גובה התשלום, נכון לשנת 2013, הוא קצת יותר מ-900 ש"ח. את האגרה ניתן לשלם באתר התשלומים הממשלתי. נוסף על כך, בעת הגשת בקשת רישום עמותה יש להגיש תצהיר אשר עליו חתומים כלל מייסדי העמותה, אשר נותנים את הסכמתם למסור כל מידע פלילי וכי מעולם לא הורשעו בעבירה הנושאת קלון וכמובן כי הם מעוניינים ונכונים להקים עמותה אשר הם יעמדו בראשה כחברי ועד.

אורכו של תהליך הטיפול ברישום העמותה אורך לרוב, לא יותר מעשרה ימי עבודה. במידה שמדובר בעמותה בעלת תקנון מיוחד, יכול התהליך להתארך עד לכדי 21 ימי עבודה. ניתן לעקוב אחר סטטוס תהליך הרישום באמצעות אתר האינטרנט הרשמי של רשם העמותות.

בחירת שם לעמותה

אחד השלבים הראשונים בתהליך רישום עמותה, הוא, באופן טבעי, בחירת שמה של העמותה. שמה של העמותה המוקמת חייב לעמוד בכל הדרישות והתקנות ובעיקר לשמור על מקוריות מעצם כך שהוא אינו זהה או דומה יתר על המידה לשמה של עמותה אחרת.

במידה שהינכם מעונייניפ לבצע רישום עמותה המיועדת להנצחתו של אדם ספציפי, דעו לכם כי יהיה צורך באישורים וטפסים נוספים, מה שבמרבית המקרים גורם לסחבת נוספת. בנוסף לכך שהקמת עמותה שעיקרה הוא הנצחת שמה של יישות ספציפית כרוכה בהארכת זמן התהליך, תהיה הגבלה על סוג ואופי פעילותה של העמותה.

דילוג לתוכן